Uw dienstverlener voor effectief debiteurenbeheer:

SEPA en Debiteurenbeheer

Op 1 februari 2014 (met een gedoogperiode tot 1 augustus 2014) is SEPA ingevoerd. SEPA is de afkorting van Single Euro Payments Area. Vanaf deze datum is het niet langer mogelijk om met met betaalproducten van voor deze datum transacties uit te voeren. Dit heeft gevolgen als de financiele administraties niet op tijd zijn aangepast aan deze nieuwe regels! De eerste gevallen van het oprekken van de betalingstermijn vanwege het uitblijven van aanpassingen zijn inmiddels bekend.

Met de invoering van deze nieuwe betaalwijzen hadden ondernemingen maatregelen moeten nemen om de SEPA gerelateerde wijzigingen door te voeren in administraties en correspondenties. Omdat het rekeningnummer is gewijzigd naar een combinatie van letters en cijfers is deze wijziging noodzakelijk.

sepaVanuit "debiteurenbeheer" is het belangrijk om de juiste IBAN en BIC informatie op de eigen facturen te vermelden. Onjuiste of onvolledige informatie kan leiden tot te late betaling of volledig uitblijven daarvan, omdat de bank de betaling of incasso niet kan verwerken. Dit kan tot gevolg hebben dat ook jouw facturen niet betaald kunnen worden! Maar hierdoor kan ook het omgekeerde het geval zijn: jouw betalingen worden ook niet geaccepteerd en wordt jij als wanbetaler geregistreerd.

Graag wil ik je dit informatieblad aanbieden waarin diverse aspecten over SEPA en IBAN aan de orde komen. Het informatieblad is gebaseerd op de onderdelen uit mijn Training "Debiteurenbeheer: zelf doen!". Deze Training geeft achtergronden, vaardigheden, hulpmiddelen en een stappenplan om de betalingstermijn te verkorten en incasso te vermijden. Ook de Wet Incassokosten (WIK) is de workshop opgenomen. Dit geeft nieuwe mogelijkheden om de kosten van debiteurenbeheer bij slecht betalende opdrachtgevers in rekening te brengen.

Tevens wordt inzicht gegeven hoe de factuur, opdrachtbevestiging en offerte gemaakt moet worden om debiteurenbeheer effectief uit te kunnen voeren. Hierbij worden links gelegd naar de algemene leveringsvoorwaarden, die eveneens behandeld worden.

Heeft u interesse in onze dienstverlening neem dan contact met ons op. U kunt bellen naar 0345-769020
of 06-55561866. U kunt ook het contactformulier van Kool Debiteurenbeheer en meer... gebruiken